Vem står bakom kameran?

Marcus Falk
Om mig
Marcus Falk

Jag bor i Hjärnarp, utanför Ängelholm i Skåne, nära naturen, med min familj. Jag jobbar heltid inom IT-världen som mjukvaruingenjör, IT-arkitekt, konsult mm. Fotograferandet har varit en passionerad hobby länge, som vuxit mer och mer under åren. Numera erbjuder jag tjänster som fotograf och i vissa fall erbjuder jag paket där jag inkluderar såväl fotografering och webbutveckling.

Under åren har jag provat på de flesta genrer inom fotografering i olika utsträckning, men i slutändan är det människor i olika situationer som är roligast att dokumentera. Därför erbjuder jag främst tjänster där jag fotograferar barn, familj och som bröllopsfotograf. Jag tar även uppdrag till företagsevent och som mingelfotograf.

Hur jag jobbar

Jag har alltid föredragit att fotografera människor i olika situationer. För mig är det en drivkraft att försöka fånga det där speciella uttrycket eller känslan i stunden. Detta gör att jag gärna dragit mig mot s.k. lifestyle fotografering där målet är just att ta porträtt i situationer i vardagen eller vid speciella tillfällen. Med detta som mål jobbar jag för att få en så avslappnad fotografering som möjligt och kanske helst av allt ska den som blir fotograferad inte vara så medveten om fotografen alls.

Jag har utvecklat ett koncept där jag fotograferar barn i utomhusmiljö när de leker. Jag kallar det lekplatsfotografering, men det fungerar lika bra var man än är. Likaså när jag fotografera andra människor, par och djur, strävar jag efter att de ska fokusera mer på varandra och mindre på mig under sessionen.

Marcus Falk Photography foto